voor wie | hoe | afspraken | contact | e-coaching | internet columnist
schrijfdocent | boeken | links | weblog


SCHRIJFDOCENT/SCHRIJFCOACH/PUBLICIST

Naast mijn werk als loopbaanadviseur en coach doe ik ook andere dingen. Ik heb enige jaren columns geschreven voor Intermediair over loopbaanadvies, voor het blad Nieuw Rotterdams Tij schreef ik columns over Rotterdam en in het vakblad Loopbaan schreef ik columns voor collega's over de ontwikkeling van het vak. Voor een lokale radiozender schreef ik wekelijks een column over actuele zaken en sprak die ook zelf uit. Enige jaren geleden maakte ik een serie columns voor een regionaal informatieblad, waarin het thema 'ouder worden' een rol speelde. Verder zat ik in de redactie van het vakblad LoopbaanVisie, waarvoor ik nog steeds columns schrijf die aansluiten bij het thema van dat nummer. In de Mediaraad van RTV Rijnmond denk ik mee over het programmabeleid.

Bij de Schrijversschool van de  SKVR (Stichting Kunst voor Rotterdammers) gaf ik tien jaar les in het schrijven van columns en het schrijven van levensverhalen (autobiografisch schrijven). Op het ogenblik begeleid ik als schrijfcoach soms individueel beginnende columnisten en levensverhaalschrijvers, en geef af en toe workshops op aanvraag van bijvoorbeeld bedrijven, instellingen en bestaande schrijfgroepen. Met zo'n workshop kan iedereen meedoen, leeftijd en vooropleiding spelen geen rol. Het enige dat echt nodig is, is plezier in het schrijven en bereid zijn om feedback te ontvangen van medecursisten en de docent.

In 2018 heb ik mij aangesloten bij de seniorentheaterwerkplaats Ouwe Rotten; ik speel mee in theaterproducties en schrijf monologen.
Mijn boek 'Loopbaanplanning - richting geven aan je carrière' verscheen in maart 2013 bij Uitgeverij Spectrum, ISBN 978 90 00 31939 8) i.s.m. Intermediair. Veel oefeningen en voorbeelden uit de praktijk voor ieder die een volgende stap wil zetten in zijn loopbaan.
In 2010 publiceerde ik mijn boek 'Help, ik zoek mijn passie' (en 30 andere mythes over werk en loopbaan) bij Uitgeverij Spectrum, ISBN 978 90 491 0394 1). In dit boek relativeer ik een aantal 'mythes' die de ronde doen in de wereld van loopbaanbegeleiding. Een aantal van mijn Intermediaircolumns spiegelen de werkelijkheid.